Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyerek, de mikor?

baba-4.jpg   

 

 

 Nehéz kérdés. Szeretjük egymást, de nincs lakásunk, biztos állásunk, viszont elnézve az elkövetkező tíz-húsz évet nem is biztos, hogy lesz valami fix pont az életünkben.

 

 

Akkor mégis mitévő legyek? A biológiai órám ketyeg, mint egy időzített bomba. Nem szeretnék negyven évesen szülni, esetleg vállalni a kockázatot, hogy beteg gyerekem lesz, esetleg magam is fáradtabb és türelmetlenebb leszek.

Sose volt egyszerű a családalapítás, lakásszerzés, egy jó állás megszerzése. A manna régen sem hullott az égből. Soha ennyire nem tolódott ki a gyermekvállalás időpontja, mint az utóbbi években. Igazán, nincs recept arra, hogy ki mikor, hány évesen válllaljon gyermeket, azt mindenkinek magának kell éreznie, mikor érkezett el az idő, mikor érett meg a gyermek testi-lelki fejlődésének biztosítására.

Egy viszont biztos, ha szeretnél ott állni a gyermeked diplomaosztóján mindenképpen számolj. Például: ha 40 évesen vállalok babák, akkor kb. 65 éves leszek, amikor diplomázik, nyugdíjasként fizetnem kell a tandíját, még az is lehet, hogy nagymamaként igényt tart a szolgáltatásaimra. Kérdés, mennyi az esélyem arra, hogy még élek és egészséges leszek? Mennyire fogunk egy nyelvet beszélni?

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 7624
30 nap: 206
24 óra: 3